Şedinţă cu scandal la Primăria capitalei

Şedinţa săptămânală de la Primăria municipiului Chişinău s-a lăsat cu scandal luni, 11 aprilie. Rudele persoanelor care au avut de suferit ca urmare a exploziei din localul „La soacra” au încercat să intre în sala de şedinţe pentru a discuta cu primarul, însă au fost împiedicaţi de poliţişti, transmite IPN.

Oamenii susţin că au venit din nou la Primărie pentru a cere socoteală autorităţilor municipale pentru deflagraţia produsă pe 9 ianuarie. La fel, au venit să le solicite urgentarea anchetei şi pedepsirea celor vinovaţi. Ajunşi la etajul doi, rudele victimelor exploziei nu au fost lăsate să intre în sala unde se defăşura şedinţa.

La scurt timp, şedinţa a fost întreruptă din cauza gălăgiei din hol. Spiritele s-au  calmat abia după ce la mulţimea adunată pe culoar a ieşit primarul Dorin Chirtoacă. Edilul le-a propus rudelor victimelor să se întrunească pentru discuţii după încheierea şedinţei.

Ca urmare a deflagraţie produse pe 9 ianuarie în localul „La soacra” din apropierea Pieţei Centrale patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar mai multe persoane au fost rănite. Rudele victimelor au venit de mai multe ori la Primărie să protesteze şi să ceară pedepsirea celor care se fac vinovaţi de producerea deflagraţiei. Acum o lună, municipalitatea a decis alocarea a câte 40 de mii de lei, suplimentar pe lângă ajutorul iniţial în valoare de 20 de mii de lei pentru familiile victimelor exploziei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.