Secțiile de votare din China și Japonia s-au închis

Până la ora 15.00, ora Republicii Moldova, în străinătate s-a închis secția de votare în Japonia, Tokio, unde la scrutin au participat 23 de alegători. Cu puțin timp în urmă, și-a încheiat activitatea și secția de votare din China. Totodată, au fost deschise, fără incidente, secțiile de votare pe coasta estică a continentului nord-american. Precizările au fost făcute de Dorin Cimil, președintele Comisiei Electorale Centrale, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Dorin Cimil a îndemnat diaspora să-și exercite dreptul la vot pe parcursul zilei cu respectarea strictă a normelor de conduită sanitară în vigoare din statele de reședință. La unele secții de votare din străinătate sunt înregistrate aglomerații:  în Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda, România, Spania, Grecia, Danemarca, Portugalia, Elveția, Cehia, Olanda.

În țară, la ora 15.00 s-a încheiat termenul de depunere a solicitărilor pentru votarea la locul aflării. Membrii birourilor electorale desemnați pentru a se deplasa cu urna de vot mobilă, precum și persoanele care îi vor însoți, în mod obligatoriu vor fi echipați cu echipament. Echipa cu urna mobilă se va deplasa mai întâi la persoanele în etate, persoanele cu dizabilități locomotorii, persoanele care din motive de sănătate sau alte motive temeinice nu pot să se prezinte personal la secția de votare și apoi la persoane care se află în regim de autoizolare, care sunt confirmate sau suspecte că au  COVID-19.

Pentru persoanele cu manifestări clinice de boală, care se vor prezenta la secția de votare după ora 15.00, se vor crea condiții de votare prin asigurarea cu mască, mănuși, trecerea prioritară până la cabina de vot și contactul minim cu persoanele aflate în secția de votare. După plecarea persoanei suspecte, va fi efectuat procesul de dezinfecție a tuturor suprafețelor cu care a contactat, înainte ca altă persoană să contacteze cu ele.

Până la ora 15.00 s-au prezentat la urnele de vot peste 800 de mii de alegători sau circa 29% dintre cei așteptați la alegeri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.