Secţia de votare din Corjova ar putea fi dislocată la Cocieri
Secţia de votare din Corjova, accesul către care a fost blocat de un grup numeros de cazaci, ar putea fi dislocată la Cocieri. Victor Pantâru, observator delegat de Asociaţia Promo-LEX, a comunicat pentru Info-Prim Neo că grupul de cazaci numără cam 250 de persoane. Cazacii rostesc discursuri înflăcărate şi arborează drapelele Federaţiei Ruse şi autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene.
Victor Pantâru a mai spus că la a faţa locului se afla forţele pacificatoare din Rusia, câţiva miliţieni transnistreni şi câţiva soldaţi moldoveni. În secţia de votare de la Corjova a rămas o cabină de vot şi o urnă mobilă.
Corjova, localitatea de baştină a preşedintelui în exerciţiu Vladimir Voronin, deşi este sub jurisdicţia Chişinăului, de facto este controlată de administraţia transnistreană.
Comisia Electorale Centrale (CEC) a anunţat în dimineaţa zilei alegerilor că persoane neidentificate au blocat accesul la secţia de votare nr.5 amplasată în liceul teoretic „M. Eminescu” din Corjova şi nu permit desfăşurarea votării. CEC examinează posibilitatea strămutării acestei secţii de votare în altă locaţie.
Potrivit secretarului CEC, Iurie Ciocan, la ora 7.00 au fost deschise 1986 secţii de votare din ţară. Procesul a început conform procedurii stabilite, fără incidente, cu excepţia comunei Corjova, raionul Dubăsari. În listele electorale sunt înscrişi 2 622 495 cetăţeni cu drept de vot.
La alegerile din 5 aprilie secţia de votare din Corjova, a fost închisă în baza unui demers de la Consiliul electoral de circumscripţie din Dubăsari. Decizia a survenit după ce un grup de circa 300 de persoane au blocat intrarea în clădirea în care a fost amplasată secţia de votare. Cei 1350 de alegători din Corjova au putut vota în secţia de votare nr.4 din Cocieri, raionul Dubăsari, în baza listelor suplimentare. Aceasta este cea mai apropiată secţie de votare de localitatea Corjova, aflându-se la circa 4 km.