Sechestru pe Hotelul Național în dosarul în care e cercetat ex-deputatul Andronachi

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat sechestru pe Hotelul „Național” în dosarul denumit generic „Metalferos,” în care fostul deputat Vladimir Andronachi este cercetat. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, prejudiciul investigat depășește 1,1 miliarde lei, transmite IPN.

Fostul deputat este cercetat pentru spălare de bani, precum și pentru crearea și conducerea unei organizații criminale. Acesta nu s-a prezentat în fața autorității de investigație, de mai multe ori, și a fost dat  în urmărire, cu emiterea mandatului de arest pe numele său.

Potrivit unui raport al Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, învinuitul este beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul „Național”. Valoarea capitalului social a fost estimată în 2018 la 5,5 milioane de euro. Procurorii menționează că acesta este unul din bunurile sechestrate ale fostului deputat în dosarul „Metalferos,” în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului în contul prejudiciilor cauzate de învinuit de peste 1,1 miliarde de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.