Se modifică criteriile de definire a statului de ÎMM

Valorile care servesc drept criterii pentru definirea statutului întreprinderilor micro, mici și mijlocii urmează să fie ajustate. Ina Voicu, secretar general al Ministerului Economiei, a declarat în plen că întreprinderea micro va fi considerată firma care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 18 milioane de lei sau deține active totale de până la 18 milioane de lei. În legislația în vigoare acest plafon este de 9 milioane de lei, transmite IPN.

În categoria întreprinderilor mici vor fi încadrate cele care realizează o cifră anuală de afaceri de până la 50 de milioane de lei sau dețin active de până la 50 de milioane de lei, în loc de 25 de milioane de lei cum este în prezent.

Respectiv, pentru întreprinderile mijlocii aceste cifre ar urma să crească de la 50 de milioane până la 100 de milioane de lei.

De asemenea, se propune eliminarea limitelor de jos ale numărului salariaților pentru clasificarea întreprinderilor mici și mijlocii.

„În anul 2021 aveam 98,4% de întreprinderi mici și mijlocii din totalul de întreprinderi, dar în anul 2020 am avut 98,6%. Numărul este în scădere, iar modificarea criteriilor va permite atât menținerea întreprinderilor actuale, cât și sporirea lor cu 805 unități”, a precizat Ina Voicu.

Proiectul de modificare a Legii cu privire la întreprinderile mici și mijlocii a fost votat în primă lectură, urmând să fie votat și în cea finală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.