Se lansează o platformă de finanţare a proiectelor tinerilor

Tinerii vor avea posibilitatea să-şi înregistreze proiectele pe platforma online „StartUp-Moldova” pentru ca acestea să fie văzute de persoanele interesate să susţină financiar diferite idei inovatoare. Platforma urmează să fie lansată la începutul lunii mai, iar numărul de proiecte înregistrate va fi nelimitat. Platforma este creată de către asociaţia obştească „Start-Moldova”, transmite Info-Prim Neo.

Co-fondatorul asociaţiei „Start-Moldova”, Alexandru Popovici, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că această platformă vine să elimine sistemul de donaţii, care va fi înlocuit cu cel de oferire a unei recompense pentru contribuţia financiară la susţinerea proiectului.

Tinerii urmează să facă 10 paşi prin care să-şi facă public proiectul propus spre finanţare. Autorii vor oferi informaţii veridice despre sine, vor face un spot video scurt despre proiect, vor plasa un CV pe platformă şi date despre finanţarea necesară. Alte persoane vor afla mai multe despre proiect şi vor decide dacă vor să-l susţină financiar.

Nu este o limită a sumelor investite. Pot începe şi cu un leu. După ce proiectul va fi realizat, autorul va oferi o recompensă celor care l-au susţinut. De exemplu, dacă banii i-au fost daţi bani pentru editarea unui CD, la sfârşit trebuie să le dea susţinătorilor câte o copie, un autograf, bilete la concert etc.

Alexandru Popovici a mai spus că îşi propun să promoveze proiecte interesante. Autorii vor avea la dispoziţie 60 de zile pentru a aduna suma necesară. Dacă nu reuşesc, banii vor fi întorşi înapoi sponsorilor.

Directorul proiectului de creare a platformei, Iurie Crijanovschi, a comunicat că „StarUp-Moldova” va fi promovată printre tinerii din mai multe instituţii de învăţământ. Acum se lucrează la crearea paginii electronice a platformei.

Toţi banii pentru susţinerea proiectelor vor fi transferaţi în conturile autorilor, deschise la „Moldova-Agroindbank”. Şeful departamentului produse al băncii, Ala Polustanova, a spus că instituţia pe care o reprezintă a susţinut mereu tinerii şi pe parcurs proiectele de succes vor putea fi finanţate şi de către bancă. Directorul filialei la care a fost înregistrată platforma, Alexandru Postolachi, a comunicat că transferurile bancare vor putea fi făcute de la toate băncile din ţară, dar şi prin terminale.

Vicedirectorul Agenţiei de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), Ion Ţigănaş, a remarcat că autorii proiectelor ar trebui să se îngrijească de protecţia ideilor lor ca să nu fie furate după publicare. AGEPI îi va consulta pe tineri cu privire la protecţia drepturilor lor intelectuale.

  • alexandru popovici despre finantarea proiectelor.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.