Guvernul a aprobat proiectul Legii privind cerințele generale de igienă a produselor alimentare, care vine să transpună normele europene în domeniu. Proiectul stabilește cerințele generale de igienă a produselor alimentare la etapele de producere, procesare, păstrare, transportare și comercializare, precum și de export, transmite IPN.
Antreprenorii vor utiliza apă potabilă în procesul de producere a alimentelor, vor alege încăperi care să nu permită contaminarea produselor. Producătorii primari vor asigura curățenia animalelor sacrificate, vor păstra informația despre produsele utilizate pentru hrana și îngrijirea animalelor, precum și despre bolile sau agenții biologici apăruți.
Proiectul promovat prevede cerințe și față de condițiile de păstrare, depozitare și vânzare a produselor alimentare. Acestea trebuie să fie păstrate în încăperi curate, conectate la sistemul de canalizare și apă potabilă, și care dispun de mijloace de ventilare și de iluminare.
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, împreună cu asociațiile de business și instituțiile de profil, va elabora și actualiza periodic Ghiduri de bune practici. Acestea vor avea caracter consultativ și vor conține îndrumări cu privire la normale de igienă și control, pericolele care pot apărea și măsurile de control ce urmează a fi întreprinse.