Scriitorul Gheorghe Bâlici: Sperăm să ne integrăm în UE, răul să rămână departe de noi

Râsul este o armă care de foarte multe ori dezarmează prin faptul că nu că nu ți-ar păsa de ceea ce întreprind ei împotriva ta, dar nu te dai bătut și asta îi mai descurajează. Moldovenii prin vorba „mai rău să nu fie” au devenit proverbiali, dar acum își pun toată speranța în integrarea europeană. O spune scriitorul Gheorghe Bâlici.

„În ultimul timp, noi, moldovenii dintre Prut și Nistru, dar și dincolo de Nistru, sperăm să intrăm în Uniunea Europeană toți împreună, avem de ce ne bucura și sperăm ca răul să rămână la mare depărtare de noi, să nu treacă încoace, pentru că încă suntem urmăriți cu atenție”, a declarat scriitorul într-un interviu pentru Vocea Basarabiei, citat de IPN.

Potrivit lui Gheorghe Bâlici, cetățenii ar trebui să se felicite reciproc pentru ceea ce se întâmplă acum pentru Republica Moldova și Ucraina și „să fie recunoscători fraților de peste Prut pentru sprijinul pe care ni-l acordă permanent, pentru acest lobby, pentru că fără susținerea lui Iohannis, am auzit și declarațiile lui de presă, nu știu dacă realizam ceea ce am realizat”, spune scriitorul.

Întrebat ce crede despre mesajele pe care le transmite cu regularitate Kremlinul Republicii Moldova și faptul că cetățenii nu mai consumă gazul rusesc,  Gheorghe Bâlici a declarat că acum cetățeanul se bucură când plătește mai puțin, el este recunoscător pentru compensațiile care se dau. „Gazul rusesc rămâne mai scump decât cel de alternativă. Toată lumea informată știe că pentru această iarnă suntem asigurați cu volume suficiente de gaze și nu ne mai pomenim în situația când trebuie să înghețăm în casele noastre. Uneori oamenii sunt de acord să plătească mai scump, numai să nu se întâmple ceea ce s-a mai întâmplat”, a mai spus Gheorghe Bâlici.

Scriitorul menționează că toată societatea trebuie să depună eforturi pentru a atinge dezideratul de integrare europeană. „Trebuie să reușim să intrăm în Uniunea Europeană în acest răstimp, dar abia de acum încolo începe munca cea mai grea, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Am citit că s-au îndeplinit 97% -94% din condiționalitățile pe care le-a avut Republica Moldova din momentul ce i s-a oferit statutul de țară candidat pentru aderare”, a spus el.

Gheorghe Bâlici a concluzionat că deocamdată aceste rezultate nu au un impact direct, care poate fi sesizat de omul simplu, și că mai este mult până când oamenii vor fi mulțumiți de pensiile și salariile pe care le vor primi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.