Scor final la prezidențiale. Toate procesele-verbale au fost prelucrate

Toate procesele-verbale la alegerile prezidențiale de duminică au fost prelucrate. Potrivit rezultatelor preliminare, cele mai multe voturi le-a acumulat candidata PAS, Maia Sandu – 42,45%, ea fiind urmată de candidatul PSRM, Alexandr Stoianoglo, cu 25,98%. Astfel, cei doi politicieni urmează să se dueleze pe 3 noiembrie în turul II al alegerilor, transmite IPN.

Pe locul III este Renato Usatîi, candidatul Partidului politic Partidul Nostru, pentru care au votat 13,79% din alegători. Acesta este urmat de candidata independentă Irina Vlah, pentru care au votat 5,38% din alegători.

Candidata independentă Victoria Furtună a fost votată de 4,45% din alegători, iar Vasile Tarlev, candidatul Partidului pentru Viitorul Moldovei, de 3,19%.

Un alt ex-premier, Ion Chicu, candidatul Partidului Consolidării și Dezvoltării, a acumulat 2,06% din sufragii, iar Octavian Țîcu, candidat al Blocului electoral „Împreună” – 0,93%.

Andrei Năstase a acumulat 0,64% din sufragii, Natalia Morari – 0,61%, iar Tudor Ulianovschi – 0,52%. Toți trei au candidat independent.

Potrivit Codului Electoral, în cazul în care niciunul dintre candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri, se organizează al doilea tur de scrutin pentru primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.