Sciences en français 2.0 : învățarea disciplinelor științifice în limba franceză și amuzîndu-se















Sîmbătă, 4 martie, Ministrul Educației din Republica Moldova, Doamna Corina Fusu, Ambasadorul Franței, Domnul Pascal Vagogne, Responsabila Antenei din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei, Doamna Roxana Turcanu, și Doamna Lucile Bardin, însărcinată de misiunea lingvistică pe lîngă Alianța Franceză din Moldova, vor anunța lansarea proiectului « Sciences en français 2.0 », eveniment care va avea loc la orele 10.30 în sala Senatului a Universității de Stat din Moldova.


« Sciences en français 2.0 » este un proiect novator menit să promoveze predarea  disciplinelor științifice în limba franceză prin metode inovante și ludice, dar și prin intermediul noilor tehnologii. Acest proiect este rezultatul unui partenariat între Alianța Franceză din Moldova, Ambasada Franței și Agenția Universitară a Francofoniei, implementat grație colaborării cu Ministerul Educației și imlicării a diverși actori-parteneri cum ar fi Asociația « Educatorii fără frontiere », fondația Animath, dar și cu susținerea experților din regiune (România, Ucraina). El beneficiază de asemenea de sprijinul financiar al Institutului Francez

Proiectul se adresează în special celor 8 licee din Republica Moldova ce găzduiesc filiere bilingve francofone, repartizate în 7 orașe din țară (Chișinău, Bălți, Orhei, Cahul, Hîncești, Ungheni, Soroca). Pe parcursul a 6 luni, profesorii din aceste licee vor profita de formări asigurate de profesori sosiți din Franța și vor favoriza participarea elevilor la activități ludice în domenii științifice. Instituțiile francofone vor anunța, cu ocazia acestui seminar de lansare, noi investiții de pînă la 20 000 euro pentru programul « Sciences en français 2.0 » .

Această inițiativă se inscrie în continuarea proiectului « Filières bilingues 2.0 », desfășurat în 2016, cît și în cadrul aniversării a 25 de ani de relații bilaterale între Franța și Republica Moldova.

Cele 8 licee bilingve francofone din Moldova sunt licee publice de excelență care, în afară de studierea aprofundată a limbilor străine, permit celor peste 3000 de elevi să studieze disciplinele exacte (matematica, fizica, bilogia și chimia) în limba franceză și garantează facilitarea accesului la studii în Franța sau în filierele universitare francofone din universitățile membre ale Agenției Universitare a Francofoniei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE