Șase grupuri de inițiativă au depus astăzi actele la CEC

Comisia Electorală Centrală a recepționat documente pentru înregistrarea a șase grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova. În termen de 3 zile, Comisia va examina dosarele și va emite o decizie, transmite IPN.

Astăzi au depus actele la CEC grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea fostului ministru de externe, Tudor Ulianovschi, grupul de inițiativă constituit de Partidul Politic „Partidul Nostru” pentru susținerea fostului primar de Bălți, Renato Usatîi și grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru fostului bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah. De asemenea, au depus actele grupul de inițiativă constituit de Coaliția pentru Unitate și Bunăstare pentru susținerea lui Igor Munteanu, grupul de inițiativă constituit de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” pentru susținerea actualei președinte, Maia Sandu, și grupul de inițiativă constituit de cetățeni pentru susținerea candidatei Ludmila Corsun.

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova și a participanților la referendumul republican constituțional a început pe 21 august. În primele două zile, în total au depus actele unsprezece grupuri de inițiativă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.