Şase copii de la o grădiniţă din capitală au ajuns la spital

UPDATE (12.15) Vicedirectorul Spitalului Clinic Municipal de boli infecţioase din Chişinău, Maria Neaga, a precizat că 5 copii rămân internaţi. În cazul celui de-al şaselea copil părinţii au optat pentru tratament la domiciliu. Doi dintre copiii rămaşi în spital se află în stare de gravitate medie, iar starea celorlaţi este satisfăcătoare. Copiii au fost diagnosticaţi cu gastroenterocolită, fiind aduşi cu febră, greţuri, scaune lichide, dureri în abdomen. Tratamentul ar putea dura de la 5 la 7 zile.

(09.54) Şase copii de grădiniţa numărul 160, de la Poşta Veche, au ajuns la Spitalul Clinic Municipal de boli infecţioase din Chişinău. Şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat pentru IPN că, de dimineaţa, la grădiniţă a mers pentru inspectare o comisie formată din medici şi metodişti.

Comisia va examina grupele, starea sanitară, meniurile şi frecvenţa copiilor.

Centrul de Sănătate Publică urmează să facă investigaţii de laborator după care se va stabili sursa de infecţie şi se va stabili cine se face vinovat de această situaţie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.