Sărbătoarea tradițiilor și gusturilor unice la Festivalului municipal al etniilor

Reprezentanții etniilor şi-au prezentat, sâmbătă, cultura şi tradiţiile în cadrul celei de-a XXIII-a ediţii a Festivalului municipal al etniilor „Unitate prin diversitate” – sărbătoarea multiculturalismului și toleranței interetnice. Reprezentanții Primăriei capitalei au depus flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare, au dansat și au gustat din mâncarea tradițională a etniilor participante la festival, transmite IPN.

În deschiderea evenimentului, organizat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, primarul Ion Ceban, a spus că este fericit că orașul Chișinău, dar și întreaga țară este „Casa Mare” pentru toate etniile. „Mergem împreună la cumetrii, la nunți, ne căsătorim, facem copii și creștem acești copii în pace și în acele tradiții, obiceiuri, ținând cont de ele, ascultând muzică frumoasă, având bucătărie diferită, dansând împreună diferite dansuri și mă bucur că suntem împreună un tot întreg – poporul Republicii Moldova, indiferent de ce etnie sau naționalitate suntem”, a spus primarul.

Reprezentanții etniilor și-au prezentat portul popular și dansurile tradiționale. De asemenea, au pregătit delicii gastronomice. Vizitatorii pot vizita cele 15 curți etnice amenajate în cadrul festivalului pentru a cunoaște specificul şi valorile etnoculturale ale etniilor din Moldova și a participa la master class-uri pregătite de organizatori.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.