Şapte ONG-uri din Moldova au trecut în finala Premiului Fundaţiei ERSTE

Peste 30 de proiecte de integrare socială vor fi premiate în finala Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2013. Proiectele au fost selectate din perspectiva  schimbărilor inovative, care au în vedere integrarea socială a unuia sau a mai multor grupuri de persoane dezavantajate. Din Republica Moldova au fost depuse 104 aplicaţii, iar o echipă de experţi locali a selectat pentru etapa finală şapte organizaţii neguvernamentale de pe ambele maluri ale Nistrului. Proiectele vor fi evaluate de membrii juriului internaţional în luna mai a acestui an, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Fundaţiei ERSTE, asociaţiile obşteşti selectate pentru premiere sunt: Asociaţia Obştească „Sprijin şi Speranţă” din Ungheni, cu proiectul „Şanse egale la educaţia timpurie pentru toţi copiii”; Asociaţia pentru Cooperare şi Comunicare Democratică „DIALOG” din Cahul, cu proiectul „Cetăţeni implicaţi pentru un oraş mai frumos”; Asociaţia Obştească a copiilor şi tinerilor cu nevoi educaţionale speciale „VITA” din Chişinău, cu proiectul „Festivalul de Creativitate pentru copiii cu dizabilităţi multiple „Viaţa Împreună”; Asociaţia Obştească „CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie” din oraşul Chişinău, cu proiectul „Casele de Copii de Tip Familial”; Asociaţia Obştească Concordia din Dubăsarii Vechi, cu proiectul „Pentru părinţii noştri”; Centrul de reabilitare „OSORC” din Tiraspol, cu proiectul „Reabilitare şi consiliere pentru copii şi tinerii cu dizabilităţi” şi Centrul de susţinere a business-ului pentru nevăzători din Chişinău, cu proiectul „MATRA VIP business support” program Moldova 2009-2012”.

Proiectele finaliste vor fi evaluate de un juriu internaţional, din care face parte şi un reprezentant din Republica Moldova. Gala premiilor se va desfăşura la Viena, în luna iunie a anului curent, unde vor fi invitaţi câte un reprezentant din fiecare proiect finalist. În afara premiilor în bani, în valoare totală de 610 mii de euro, cei 33 de câştigători vor beneficia de sprijin în relaţia cu presa, asigurat de consultanţi specializaţi în Relaţii Publice, pe o perioadă de 2 ani (iulie 2013 – iunie 2015).

De asemenea, organizaţiile finaliste (aproximativ 130 de organizaţii din toate ţările participante) vor fi integrate în Academia ONG-urilor a Fundaţiei ERSTE – care este o platformă menită să le permită dezvoltarea diverselor competenţe organizaţionale cum ar fi: aptitudini de relaţionare cu mass media, dezvoltarea de întreprinderi sociale ca alternativă de finanţare, dobândirea de aptitudini în zona de fundraising, dezvoltarea identităţii organizaţionale.

Premiul Fundaţiei ERSTE este acordat o dată la 2 ani pentru proiectele de integrare socială din 13 ţări europene: Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

Pentru ediţia 2013 a Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială s-au înscris 1988 de proiecte din 13 ţări participante.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.