Șapte bărbați, reținuți în martie 2023 pentru pregătirea dezordinilor în masă, și-au aflat sentința

Șapte bărbați, reținuți în martie 2023 și învinuiți de pregătirea dezordinilor în masă, au fost condamnați la închisoare pe termene de la 3 ani până la 3 ani și 5 luni, cu executare în penitenciar de tip semi-închis. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că cei șapte condamnați au între 21 și 40 de ani, toți au cetățenie moldovenească. Aceștia locuiesc în nordul Moldovei, inclusiv în municipiul Bălți. Trei dintre ei au mai fost în vizorul organelor de drept, fiind anterior investigați pentru furt și jaf. Liderul grupului deține și cetățenia altui stat, în care a lucrat până să revină în Moldova, în anul 2023.

Cei șapte bărbați au fost învinuiți că au identificat mai multe persoane, în special tineri cu o constituție atletică, pentru organizarea dezordinilor în masă. Membrii grupului i-au instruit pe cei racolați cum să acționeze în timpul manifestațiilor, le-au asigurat deplasarea și cazarea la Chișinău pentru a participa la proteste.

Sentința este cu drept de apel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.