Șapte ani de închisoare pentru trafic de persoane

O femeie din raionul Hâncești a fost condamnată la șapte ani de închisoare pentru trafic de persoane. Inculpata, în vârstă de 36 de ani, a fost luată sub strajă chiar din sala de judecată, transmite IPN.

Procuratura General menționează că inculpata, sub promisiunea unui loc de muncă bine plătit în Turcia, a racolat în vara anului 2016 o tânără, cu o stare materială precară, i-a cumpărat bilet la avion și i-a asigurat transportarea la destinație, unde fata a fost obligată să se prostitueze. Timp de aproximativ trei luni, aceasta a prestat servicii sexuale într-un apartament din Istanbul, jumătate din venit fiind colectat de persoane de origine turcă.

Revenită acasă, victima s-a adresat organelor de drept, pe acest caz fiind inițiată o cauză penală. Sentința este cu drept de atac în modul prevăzut de lege.

Statisticile Procuraturii arată că, în cursul anului trecut, în țară au fost înregistrate 312 infracțiuni de trafic de persoane și crime conexe, în judecată fiind expediate 144 de dosare din această categorie, fiind pronunțate 130 de sentințe în privința a 190 de inculpați.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.