Șapte ani de închisoare pentru exploatarea sexuală a unei femei în Dubai

O tânără de 35 de ani a fost condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru  exploatarea sexuală a unei femei în Dubai. Victimei i-a fost promis un salariu atractiv la un post de muncă în calitate de vânzătoarea, însă a rămas fără pașaport, fiind impusă să se prostitueze, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, totul s-a întâmplat în anul 2014. Inculpata, care se afla în orașul Dubai, Emiratele Arabe Unite, a acționat împreună cu o altă femeie, care a decedat și cu un bărbat, în privința căruia a fost pronunțată deja o decizie irevocabilă de condamnare pentru trafic de ființe umane. Astfel, în scop de profit și prin înșelăciune, cei trei au indus în eroare o femeie promițându-i să o angajeze în Dubai în calitate de vânzătoare la un magazin. Abuzând de situația financiară precară a victimei, au organizat perfectarea actelor și transportarea acesteia în orașul de destinație, ulterior cazând-o împreună cu alte femei și deposedând-o de pașaport.

Prin aplicarea violenței fizice și psihice față de victimă, sub pretextul că au cumpărat-o la prețul de 1 500 de dolari, au exploatat-o sexual. Femeia a prestat servicii sexuale diferitor clienți, până la începutul anului 2017, când a reușit să fugă.

Inculpata a pledat nevinovată. Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, ea a fost condamnată la închisoare pe un termen de 7 ani și 6 luni, cu executare în penitenciar de tip închis pentru femei. De asemenea, a fost privată de dreptul de angajare a persoanelor în câmpul muncii și de a exercita activități conexe transportării de persoane pe o perioadă de 3 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.