Sandu: Țara vă cunoaște ca fost procuror general. Stoianoglo: Fost procuror general exemplar

Președinta Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, susține că țara îl cunoaște pe contracandidatul său, Alexandr Stoianoglo, ca pe un fost procuror general, pe durata mandatului căruia au fost eliberați mai mulți infractori și niciunul din cei sunt vinovați de furturile majore nu a fost sancționat. Candidata PAS l-a întrebat, în cadrul dezbaterilor electorale de duminică, cum poate convinge cetățenii că poate fi un președinte mai bun decât a fost procur general, transmite IPN.

„Fost procuror general exemplar”, a replicat candidatul Partidului Socialiștilor la prezidențiale. „Și anume, în perioada mea au fost trași la răspundere penală oamenii care au fost implicați în „furtul miliardului” și alte fărădelegi. Și în calitate de confirmare, vă atrag atenție la raportul făcut la comanda dumneavoastră de experții care au fost numiți prin decretul dumneavoastră privind instituirea comitetului consultativ anticorupție pe lângă președintele Republicii Moldova. Anume această comisie a făcut o concluzie, că în perioada mea au fost expediate în instanța de judecată cele mai multe dosare pe frauda bancară”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Ca remarcă, Maia Sandu a spus că cetățenii au văzut și au simțit care au fost efectele muncii lui Alexandr Stoianoglo în calitate de procuror general. „Și ei văd și astăzi ce spuneți dumneavoastră despre cei care au înfăptuit furtul miliardului, și mai mult decât atât, aceștia vă sprijină în continuare și își fac planuri pentru Republica Moldova prin intermediul dumneavoastră. Și, apropo, raportul pe care l-ați menționat spune că v-ați depășit atribuțiile de serviciu. De ce nu ați ținut cont de dosarele lui Platon care erau în desfășurare și datorită deciziei dumneavoastră el a putut să plece din țară și, doar după ce a plecat din țară, procurorii l-au dat în căutare internațională. Sunt lucruri concrete pe care cetățenii le văd și sunt rezultatele pe care dumneavoastră nu le-ați livrat. Asta este ceea ce văd toți cetățenii”, a spus Maia Sandu.

Candidatul PSRM a acces în turul al doilea de scrutin după ce a obținut al doilea cel mai mare scor electoral la alegerile din 20 octombrie – 25,98%, după candidata PAS, actuala președintă, Maia Sandu, care a acumulat 42,45% voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.