Pandemia COVID-19 lasă răni adânci în sufletele a milioane de oameni. Organizația Mondială a Sănătății estimează că în viitorii ani sănătatea mintală va deveni din ce în ce mai afectată și mai supusă presiunilor, a remarcat rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, Emil Ceban, la Congresul Internațional al Societății Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni. Evenimentul, desfășurat la Chișinău, este la a doua ediție și reunește circa 300 de specialiști, transmite IPN.
Potrivit lui Emil Ceban, cadrele didactice și profesioniștii în sănătate mintală trebuie să fie pregătiți și instruiți pentru a face față cererii sporite de asistență din partea populației.
Jana Chihai, președintă a Societății Psihiatrilor, Narcologilor, Psihoterapeuților și Psihologilor Clinicieni, a menţionat că pandemia a pus specialiştii din domeniul sănătății mintale în fața unor provocări nemaiîntâlnite. „Traversăm o perioadă dificilă și contextul prezent rămâne o provocare pentru noi toți, îndeosebi pentru specialiștii din domeniul sănătății mintale”, a spus Jana Chihai.
Sesiunile Congresului au loc la Chișinău, în perioada 24-26 iunie.