S-au aprobat listele elevilor şi studenţilor care vor primi burse de merit

În anul de studii 2015 – 2016, vor fi acordate 12 Burse ale Republicii pentru studenţii ciclului I şi II, studii integrate, învăţământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învăţământ superior, în mărime de 1320 de lei. Lista a fost aprobată, astăzi, de Guvern, transmite IPN.

Totodată, vor fi acordate 15 burse din partea preşedintelui Republicii Moldova, dintre care 10 pentru studenţii ciclului I şi II, studii integrate, învăţământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învăţământ superior, a câte 1200 de lei, şi 5 – pentru elevii din instituţiile de învăţământ profesional tehnic post-secundar, a câte 930 de lei.

De Bursa Guvernului, în valoare de 1100 de lei, vor beneficia 30 de studenţi. Alte 20 de burse „Gaudeamus”, în mărime de 800 de lei fiecare, vor fi acordate elevilor din instituţiile de învăţământ profesional tehnic post-secundar.

Pentru acordarea burselor de merit Ministerul Educaţiei a examinat dosarele a 81 de candidaţi din 16 instituţii de învăţământ superior. Achitarea burselor de merit se va efectua de către fiecare instituţie de învăţământ în limitele alocaţiilor bugetare aprobate în acest scop.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE