S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Comunicat de presa 12 Septembrie
redactat de The Hurricane
 

Dealurile nordului au sunat a sărbătoare iar pe scena DORfest au urcat reprezentanți din 7 raioane și invitați speciali din Lozova și Chisinău. Artiștii au îndemnat lumea la hore sau le-a stins dorul de un rock autentic. În unison sub clar de luna #DORfest a stins rând pe rând câte un dor al oamenilor cu suflet mare și deschis. Invitații speciali ai festivalului au fost copiii care s-au bucurat de carusele și topogane, o piscină cu hârtie reciclată și multe alte zone de explorat.

Veșnicia a început la sat, iar #DORfest a adus alături micuți, tineri și adulți care timp de 2 zile s-au putut bucura de soare, muzică și liniște într-o zonă verde de poveste a Moșiei Ciuhrii. Punctul de atracție maximă a festivalului a fost decorul unic creat în totalitate de artista Tatiana Drobot. Participanții au pozat la fiecare colțișor al DOR-ului! Evenimentul a adunat câteva sute de vizitatori din toate colţurile ţării, care au venit să-şi petreacă weekendul în sânul naturii şi să-şi declare un dor. Vizitatorii au putut scrie pe un stand special amenajat mesaje de drag şi dor, iar, seara, toate bileţelele au fost arse pe rug.

Programul de pe scena festivalului a fost moderat de Daniel Bălan, Răzvan Prelipceanu și Ilinca Avram.

Printre artiștii prezenți pe scena DORfest s-au numărăt: Fanfara Poliției de Frontieră, Denis Midone, Stefan Albu, 7 Klase, Heart Drops, Daniel Bălan, Gândul Mâței, DJ USG, Maria Iliuț, Gabriel Nebunu, Comedy Zebra Show, Vasile Iovu și Ansamblul Folcloric Plăieșii.

“ A fost de poveste! Câteva zile de insomnie și câțiva zeci de km parcurși pe teritoriul festivalului, totul pentru ca NORD_ul să se bucure de un festival altfel. Sentimentul de DOR a adus alături o echipa extraordinară de oameni care au muncit extrem de mult pentru acest festival, artiștii care au suștinut concerte faine pe scena DORfest pentru toți cei cu spirit liber care au ales să petreacă 2 zile alături de noi la #DORfest, partenerii care au crezut în idea noastră și ne-au suștinut, noi le mulțumim tuturor! Dacă copiii prezenți au fost fericiți și s-au distrat, obiectivul nostru a fost atins!  Ne bucurăm de încurajările tuturor pentru a da start unei noi ediții, ne relaxam un pic și revenim cu detalii” a comunicat Ilinca Avram co-organizator DORfest.

Organizatorii își propun să transforme #DORfest într-un festival emblemă a zonei de nord care să reunească prin spirit, suflet și tradiții toți oamenii cu spirit liber.

Despre DORfest

DORfest este primul festival internațional din nordul Moldovei. Organizat sub egida brandului turistic de țară “Pomul Vieții”, DORfest este un eveniment istoric de înfrățire a 3 localități din Moldova, România și Ucraina.

Festival este organizat de Asociația Obștească Ecolanima în colaborare cu agenția The Hurricane, cu sprijinul Consiliului Raional Edineț, Primăria Edineț și Primăria Gordinești.
Parteneri strategici: USAID și Guvernul Suediei, Ministerului Culturii a Republicii Moldova, Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și Agenția Turismului a Republicii Moldova.
Parteneri eveniment: Bemol, Moldova Gaz Edineț, Naturalis, Carlevana, Kvint, Librarius, DinInima, AviClima și Fourchette.
Parteneri media: Canal 2, TVR Moldova, Moldova 1, Noroc TV, Busuioc TV, 10 TV, Bălți TV, Drochia TV, IPN, Trenseter, Radio Noroc, ZUM FM, Kiss FM, Aquarelle FM 90,7, Radio Chisinau, Realitatea Live, Realitatea.md, Agora, Diez, Kankan.md, ea.md, Timpul, Moldova 9, deschide.md, Aquarelle.md, Odoras.md, StiriLocale.md.
 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenţia de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea şi esenţa conţinutului comunicatului, prezentat spre publicare şi/sau distribuire

 

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE