S-a constituit Partidul Mișcarea Alternativa Națională

S-a constituit Partidul Mișcarea Alternativa Națională, iar la primul congres Ion Ceban a fost ales președinte, transmite IPN.

„Este o responsabilitate față de colegii mei de partid deja, dar și o responsabilitate față de cetățeni și țară. Avem angajamente clare care sunt descrise și în programul partidului. Doctrina Partidului MAN este social-democrată de tip european, iar noi ne propunem ca Europa să fie acasă, ca fiecare cetățean să simtă schimbările spre bine. Integrarea europeană trebuie să devină idee națională, iar în cadrul programului politic este stipulat și ne-am angajat să propunem semnarea unui pact similar cu cel de la Snagov cu partidele care împărtășesc aceleași viziuni”, a declarat Ion Ceban. (Declarația de la Snagov este un document semnat în 1995 de către liderii partidelor parlamentare din România, care atesta acordul forțelor politice față de strategia națională pentru pregătirea aderării României la Uniunea Europeană.)

Toate actele pentru înregistrarea oficială a partidului sunt pregătite. „Din echipă fac parte foarte mulți colegi cu care lucrăm în cadrul Primăriei municipiului Chișinău, colegi cu care am început să facem schimbarea în Chișinău și suntem siguri că împreună cu aceleași forțe putem schimba lucrurile în toată țara, în fiecare localitate din Republica Moldova”, a menționat liderul MAN.

Ion Ceban a declarat că MAN va participa la alegerile locale. Și la alegerile prezidențiale formațiunea va avea un candidat care va fi desemnat de echipă. „Nu neapărat va fi candidatura mea. Și la alegerile parlamentare MAN va participa. Vom extinde partidul treptat pe toată țara”, a precizat liderul MAN.

Circa 2 000 de membri numără acum formațiunea. Consiliul Național al partidului are 47 de membri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.