Ruslan Popa propune ca taximetriștii să circule exclusiv pe banda dedicată transportului public

Ruslan Popa, candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea partidului politic „Noua Opțiune Istorică”, propune ca taximetriștii să circule exclusiv pe banda de dreapta, dedicată transportului public. Formațiunea a trimis o petiție la autorități să examineze această oportunitate. Potrivit lui Ruslan Popa, dacă taximetriștii vor circula exclusiv pe banda destinată transportului public, se va reuși decongestionarea traficului și reducerea ambuteiajelor.

Într-o conferință de presă la IPN, candidatul din partea partidului „Noua Opțiune Istorică”, a comunicat că peste trei mii de automobile de taxi sunt implicate în transportarea pasagerilor. Dacă ar circula exclusiv pe banda de dreapta, ar fi scoase din fluxul comun de automobile, din ambuteiaje, astfel decongestionând traficul pe arterele principale. Ruslan Popa a precizat că, în cazul în care autoritățile nu vor da curs acestei propuneri, formațiunea se va adresa în instanța de judecată. 


Ruslan Popa are convingerea că, dacă se va accepta ca taximetrele să circule pe banda transportului public, mulți vor fi motivați să-și lase automobilele acasă și să opteze în loc pentru serviciul de taxi, pentru că așa va ajunge mai repede la destinație. Acest lucru va îmbunătăți situația în trafic.  La Chișinău prețurile pentru serviciile de taxi sunt accesibile, spune Ruslan Popa. Potrivit candidatului, este același transport public, doar că mai confortabil.

Președinta formațiunii, Svetlana Chesari, a remarcat că nu există o reglementare clară a serviciilor de taximetrie. „Serviciile de taximetrie sunt un sector care este supravegheat intens de politicieni, doar că nu din punctul de vedere al îmbunătățirii calității actelor normative, respectiv, ca să ne confere nouă, cetățenilor, un confort. Dar supraveghează acest domeniu doar din perspectiva beneficiului propriu și nu mai mult. Or, ne propunem ca să fim într-o colaborare fructuoasă cu autoritățile publice pentru a îmbunătăți cadrul legal, respectiv, pentru a conferi serviciilor de taximetrie la fel niște reguli foarte clare privind furnizarea serviciilor de taximetrie”, a menționat  Svetlana Chesari.

Svetlana Chesari a încurajat locuitorii Chișinăului să renunțe la utilizarea zilnică a automobilelor, pentru a nu aglomera orașul cu autoturisme. „Noi, ca și locuitori ai acestei urbe, urmează să ne îngrijim și de mediul ambiant și trebuie să solicităm, să impunem fluidizarea transportuluiˮ, a adăugat Svetlana Chesari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.