Ruslan Popa: Partidul Comuniştilor Reformatori va ajunge în Parlament sau va fi lichidat

Partidul Comuniştilor Reformatori va ajunge în Parlament sau va fi lichidat, dacă la alegerile din 30 noiembrie va câştiga mai puţin de 20 de mii de voturi. Anunţul a fost făcut de către preşedintele PCR, Ruslan Popa, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”, transmite IPN.


Liderul comuniştilor reformatori a precizat că este puţin probabil ca formaţiunea pe care o conduce să nu acceadă în Parlament, însă „dacă oamenii vor considera că nu suntem buni, că nu trebuiesc partide noi, să rămână atunci cu Voronin”, a argumentat Popa.

Ruslan Popa este convins că PCR va accede în viitorul legislativ şi chiar a divulgat rezultatele unui sondaj intern, potrivit căruia la scrutinul din 30 noiembrie vor depăşi pragul electoral , în afară de comuniştii reformatori, Partidul Comuniştilor şi Partidul Liberal Democrat. Cât priveşte Partidul Liberal, şansele acestuia au fost estimate de către Popa în proporţie de 50 la 50. Totodată, Partidul Democrat nu va trece pragul electoral din cauza includerii lui Vlad Plahotniuc pe poziţia a doua din lista electorală. Cât priveşte Partidul Socialiştilor, are şanse să ajungă în Parlament cu condiţia că nu va fi difuzată o înregistrare video cu Igor Dodon. „Am informaţia că în următoarele zile urmează să fie difuzat un filmuleţ cum Igor Dodon ia bani pentru a-l vota pe Timofte preşedinte. Dacă va fi difuzată această înregistrare video, atunci Dodon nu mai are nicio şansă, căci alegătorii nu-i vor ierta această trădare”, a spus Popa.

Liderul comuniştilor reformatori a declarat că Partidul Comuniştilor încearcă să discrediteze PCR, pentru că se teme de concurenţă, dar „în realitate popularitatea lor a scăzut pentru că nu şi-au îndeplinit promisiunile electorale şi nu au avut o poziţie fermă. În 2001 spun că vor cu Uniunea Rusia-Belarus, după ce s-au sfădit cu aceştia, s-au declarat pentru parcursul european, apoi pentru Uniunea Vamală. Electoratul comuniştilor este unul fidel , care nu iartă. Din câte ştiu, din PCRM au plecat peste 7000 de comunişti”, a adăugat Popa.

Referindu-se la acuzaţiile PCRM că ar folosi o siglă asemănătoare cu a lor, liderul PCR a spus că „Voronin a făcut din seceră şi ciocan o marcă comercială. Dar acesta este un simbol al muncitorilor şi ţăranilor. În lume mai sunt comunişti care au simbol secera şi ciocanul, iar Voronin nu poate să le interzică acest lucru”, a conchis Ruslan Popa. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.