Ruslan Codreanu: Sper că azi CSJ să aibă o decizie în favoarea oamenilor

Ruslan Codreanu, care nu a fost admis în cursa electorală în calitate de candidat independent pentru funcția de primar al capitalei, susține că nu este posibil să descalifici zece mii de oameni, care au semnat în susținerea sa. Acesta speră că astăzi, 10 octombrie, Curtea Supremă de Justiție va ține cont de toate argumentele prezentate în instanța de apel, „va termina cu acest haos și va avea o decizie în favoarea oamenilor”, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Ruslan Codreanu a declarat că a decis să candideze independent și a mers să colecteze timp de două săptămâni zece mii de semnături, dar care nu au contat pentru membrii organelor electorale. După ce nu a fost înregistrat de către Consiliul electoral de circumscripție electorală municipală Chișinău, candidatul a mers să-și facă dreptate în instanță.

„Nici pentru judecătorul primei instanțe nu a contat Codul Electoral și regulamentele organelor electorale. Fără măcar să ridice listele de subscripție și să le verifice, nouă ni s-a dat refuz pe cauză. Am fost nevoiți să mergem la Curtea de Apel, unde deja trebuie să le mulțumesc judecătorilor că au solicitat listele de subscripție. Am mers să demonstrăm fiecare semnătură din cele 797 de semnături din suburbii, că sunt oameni reali, care au semnat în susținerea mea, candidat independent”, a notat Ruslan Codreanu.

Acesta spune că a sperat foarte mult că ieri „se va pune capăt acestei istorii triste” prin decizia Curții de Apel, care este definitivă. Or, și Consiliul Electoral, și Comisia electorală centrală au depus recurs la CSJ. „Faptul care deranjează cel mai mult este că până acum nici în primă instanță, nici la Curtea de Apel, chiar dacă au fost invitați, reprezentanții CEC-ului nu au venit. […] După ce nu s-au prezentat timp de două săptămâni în nicio ședință de judecată, ieri depune recurs la Curtea Supremă de justiție”, a mai spus Ruslan Codreanu.

Acum două săptămâni Consiliul electoral de circumscripție electorală municipală Chișinău a refuzat să îl înregistreze în cursa electorală pentru Primăria capitalei pe Ruslan Codreanu. Consiliul au invalidat 1200 din cele 10454 de semnături prezentate de Ruslan Codreanu.

Retrospectiva evenimentelor electorale din 10 octombrie 2019

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.