Rusia urmărește crearea unui coridor între Crimeea și regiunea transnistreană, surse Reuters

Armata ucraineană a declarat joi că forțele ruse urmăresc să blocheze capitala Ucrainei, Kiev, și să creeze, în același timp, un coridor terestru pe coasta de sud între peninsula anexată Crimeea și regiunea transnistreană a Republicii Moldova, scrie publicația Reuters.

„Forțele ucrainene s-au luptat joi cu invadatorii ruși din trei părți, după ce Moscova a lansat un asalt pe uscat, pe mare și în aer – este cel mai mare atac asupra unui stat european de după al Doilea Război Mondial, determinând zeci de mii de oameni să-și părăsească casele”, scrie sursa citată.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a dezmințit joi informațiile cu privire la lansarea unor atacuri asupra Ucrainei dinspre regiunea transnistreană a Republicii Moldova. „În contextul știrilor care circulă pe rețelele sociale despre atacurile de pe teritoriul regiunii transnistrene asupra Ucrainei, Ministerul Apărării anunță că această informație este falsă”, a comunicat pentru IPN Ala Diaconu, ofițerul de presă al Ministerului Apărării.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.