Rusia susţine grupări subversive în Republica Moldova, declaraţii

În Republica Moldova acţionează grupări care pun în pericol securitatea naţională, acestea fiind susţinute de către Federaţia Rusă. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune  „Publika TV”, transmite IPN.

Fostul angajat al SIS, colonelul Ion Leahu, consideră că aceste organizaţii pun în pericol statalitatea Republicii Moldova. „Este cunoscut proiectul Kremlinului „Novorossia”. Chiar dacă a întâmpinat o rezistenţă dură în Ucraina, Moscova nu a renunţat la el. Federaţia Rusă are doar cerneală neagră pentru Moldova. Şi este regretabil faptul când serviciile operative îi reţin pe membrii astfel de grupări, iar instanţele de judecată fie că îi eliberează, fie că le aplică pedepse simbolice”, a declarat veteranul SIS.

Ghenadie Cosovan, fost ministru adjunct de Interne, consideră că situaţia este destul de serioasă. „Noi, veteranii organelor de forţă, de mai mult timp batem alarma. Nu este o glumă. Grupările subversive există, sunt susţinute de Federaţia Rusă şi pun în pericol securitatea statului. Organele de drept ar trebui să pună în prim plan securitatea statului”, a spus Cosovan.

Preşedintele Asociaţiei Veteranilor Războiului 1992 „Tiras-Tighina”, Anatol Caraman, a adus critici în adresa instanţelor de judecată . „Să luăm cazul din Bălţi, unde membrii unei astfel de grupări au primit amenzi de câte zece mii de lei. Oamenii au riscat cu viaţa pentru a-i demasca şi a-i reţine, iar instanţa le-a aplicat amenzi”, a declarat Caraman.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.