Rusia, condamnată de CEDO pentru încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană

Rusia a fost condamnată în șase cauze la CEDO și obligată să achite 130550 de euro unor persoane din regiunea transnistreană cărora le-au fost încălcate drepturile omului, se arată într-un comunicat al asociației Promo-LEX, transmite IPN.

Plângerile au fost depuse împotriva autorităților din Republica Moldova și Rusia, iar cauzele au fost reprezentate la CEDO de avocații Promo-LEX.
„Este vorba despre cauzele Beșleaga și Bevziuc, Ursu,  Boltenco, Petiș și alții, Samatova, Dobrovitskaya”, se menționează în comunicatul Promo-LEX.

În judecarea cauzelor, CEDO a constatat că Rusia a încălcat articolul 3 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului, referitor la condițiile inumane și degradante de detenție, articolul 5, referitor la dreptul la libertate și siguranță, articolul 6, referitor la dreptul la un proces echitabil, articolul 13, referitor la dreptul la un remediu efectiv și articolul 2 al Protocolului Nr. 4, referitor la libertatea de circulație.

Înalta Curte a dispus spre încasare de către persoanele cărora li s-au încălcat drepturile omului a sumei de 121 550  de euro cu titlul de prejudicii morale și a sumei 9000 de euro reprezentând costuri și cheltuieli pentru reprezentare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.