Rosen Plevneliev: Bulgaria este deschisă să ofere Moldovei expertiză în parcursul european

Bulgaria este deschisă să ofere Republicii Moldova întreaga expertiză de care dispune în materie de integrare europeană, inclusiv în domeniile prioritare de reformă cum ar fi sectorul financiar-bancar. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în capitala bulgară Sofia, în marja summit-ului Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Preşedinţie, Nicolae Timofti a apreciat susţinerea consecventă şi fidelă a parcursului european al Republicii Moldova. Preşedintele a menţionat că Moldova mizează în continuare pe această susţinere prin sprijinul practic al Bulgariei în implementarea prevederilor Acordului de Asociere.

Şefii de stat au încurajat organizarea unei reuniuni la nivel de prim-miniştri ai ambelor ţări. De asemenea, în cadrul întrevederii cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea cooperării moldo-bulgare şi au discutat despre evoluţiile din regiune.

Nicolae Timofti l-a invitat pe preşedintele bulgar să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova în timpul apropiat, invitaţie acceptată de către Rosen Plevneliev.

Summitul SEECP s-a încheiat miercuri, 1 iunie, cu adoptarea unei declaraţii comune în care ţările membre şi-au reiterat angajamentul de a intensifica în continuare cooperarea în domeniile cheie pentru dezvoltarea statelor membre ale SEECP precum domeniul energetic, transport, infrastructură, crearea unui climat investiţional favorabil, protecţia mediului ambiant.

Până în prezent preşedinţia SEECP a fost deţinută de către Bulgaria şi a fost preluată de către Croaţia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.