România va suplimenta mijloacele alocate pentru reabilitarea grădiniţelor din Moldova

Guvernul României va suplimenta cu 5 milioane de euro mijloacele financiare acordate pentru reabilitarea instituţiilor de învăţământ preşcolar din Moldova.

În 2014, pentru susţinerea programului în cauză Guvernul României a alocat 23 de milioane de euro, din ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro, acordul pentru care a fost semnat în aprilie 2010 la Bucureşti. Guvernul României agreează idea de a suplimenta mijloacele alocate pentru implementarea programului cu 5 mln euro, bani care vor fi utilizaţi în acelaşi scop, a declarat, la şedinţa Guvernului, vicepremierul şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene în exerciţiu, Natalia Gherman, citată de IPN.

Premierul în exerciţiu, Iurie Leancă, a spus că cele 5 milioane vor fi acordate cât de curând posibil, iar lucrările de reabilitare a grădiniţelor vor fi efectuate preponderent în primăvară. Pentru reabilitatea tuturor grădiniţelor mai e nevoie estimativ de 20 de milioane de euro. Din dialogul purtat cu premierul României, Iurie Leancă a înţeles că ar exista şanse de a obţine aceste mijloace, dar negocierile vor putea fi începute după instituirea noului guvern la Chişinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.