România va oferi 5 ambulanţe Serviciului SMURD de la Bălţi

România va transfera cinci ambulanţe Serviciului SMURD care va fi deschis la Bălţi. Anunţul a fost făcut de că către ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, la întrevederea cu ministrul sănătăţii, Andrei Usatâi, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Ministrul sănătăţii, Andrei Usatâi, a menţionat că în prezent derulează un proiect public-privat privind dotarea Centrului de radioterapie pentru maladiile oncologice şi a invitat ofertanţii din România să participe la proiect.

Andrei Usatâi a intervenit cu rugămintea ca autorităţile române să ofere un regim special de trecere la frontieră a preparatelor radioactive necesare în diagnosticul SPECT-CT, în medicina nucleară, fiind substanţe cu termen de valabilitate foarte scurt, 6 - 7 ore, care se produc după o tehnologie sofisticată în oraşul Iaşi, România.

Părţile au făcut schimb de opinii asupra necesităţii eliminării barierelor şi de intensificare a schimbului de experienţă între medici din ambele ţări, iar diplomatul român a făcut referire la un studiu recent care demonstrează necesitatea acestei practici, şi a precizat că mulţi medici moldoveni activează cu succes în România.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.