România va ajuta la livrarea gazului în Moldova dacă va parveni o astfel de solicitare, ministrul român

România poate trece de sezonul rece doar cu gaz românesc, din ceea ce are înmagazinat şi ceea ce se produce. O spune ministrul energiei, Sebastian Burduja. Potrivit oficialului român, în cazul unor solicitări speciale din partea Republicii Moldova sau a altor state din regiune, România poate activa opțiunea securizată din Azerbaidjan sau cea a importului de gaz lichefiat prin două rute, transmite IPN.

Sebastian Burduja a declarat marți la o conferință de presă că România e mai pregătită ca niciodată pentru această iarnă. Stocul de gaze este de aproape 103%, un supra-plin la care se adaugă ceea ce se produce şi în timpul sezonului rece.

„Dacă vom avea solicitări speciale din partea Republicii Moldova sau a altor state din regiune suntem pregătiți să activăm o opțiune cu Azerbaidjan, securizată de România din primăvara trecută, prin care avem acces la un miliard de metri cubi. Dacă nici acea cantitate nu va fi suficientă, avem opțiunea importului de gaz natural lichefiat pe ruta Grecia - Bulgaria - România sau Turcia - Bulgaria - România”, a afirmat Sebastian Burduja, citat de Agerpres.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.