Roman Mihăeş: Formarea unei coaliţii clasice este puţin probabilă

Formarea unei coaliţii clasice PLDM-PD-PL este puţin probabilă, chiar dacă deputaţii liberali ar vota candidatura lui Iurie Leancă la funcţia de premier. Este opinia comentatorului politic Roman Mihăeş expusă în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Potrivit lui Mihăeş, negocierile în format PLDM-PD-PL cel mai mult probabil vor fi reluate şi nu este exclus să fie găsit un consens minimal. „A înainta candidatura lui Iurie Leancă, ştiind că nu-l votează comuniştii, înseamnă a negocia cu liberalii. Sunt anumite poziţii la care pot să cedeze şi unii, şi alţii”, consideră analistul.

Roman Mihăeş mai crede că Partidului Liberal i-ar fi convenabil să voteze candidatura lui Iurie Leancă şi că nu ar trebui să revină la condiţiile din cauza cărora a fost blocat procesul de negocieri. „Dacă PL ar înţelege, ar fi o şansă. Prin intermediul guvernului Leancă PL ar pute să promoveze politicile sale, dar şi să obţină protecţie şi susţinere pentru vicepreşedintele formaţiunii, Dorin Chirtoacă, la alegerile locale din vara viitoare”, a adăugat comentatorul.

Referindu-se la PCRM, Mihăeş crede că acesta nu va renunţa la ideea de a respinge candidatura lui Leancă. „Iurie Leancă este un politician anticomunist consacrat şi întotdeauna a avut o platformă anticomunistă. PCRM nu va vota niciodată un astfel de candidat”, a conchis Mihăeş.

Roman Mihăeş a făcut şi un apel către politicieni ca să nu tergiverseze cu învestirea Guvernului. „Ţara se confruntă cu probleme grave. Nu a fost adoptată Legea bugetului, leul continuă să piardă poziţii faţă de principalele valute, există probleme şi pe plan extern, dar principalul e că nu putem sta fără guvern în condiţiile când ţara vecină se află în război”, şi-a argumentat mesajul analistul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.