Roberta Metsola: Locul Moldovei este în Europa

Locul Republicii Moldovei este în Europa. Parlamentul European va face tot posibilul ca să susțină Republica Moldova în proces de aderare la Uniunea Europeană și să devină un stat membru al UE. Acesta va fi momentul istoric pe care îl vom scrie împreună. Declarația aparține președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, care a ținut un discurs în legislativul de la Chișinău. La ședință au participat doar deputații din majoritatea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite IPN.

Potrivit oficialului european, Republica Moldova poate conta pe susținerea Parlamentului European. Aderarea Moldovei la UE îi va permite să fie auzită la nivel european, îi garantează dezvoltarea democrației și egalității, aceștia fiind pilonii de bază ai Uniunii Europene. Roberta Metsola a menționat că la momentul actual toată lumea retrăiește perioada instabilă, cu crize energetice, inflație și acesta se întâmplă concomitent cu războiul nedrept care se desfășoară lângă granițele cu Moldova.

„Eu am venit aici din partea Parlamentului European pentru a reitera convingere că Europa vă susține și va continua să ofere sprijinul Republicii Moldova. Parlamentul European mereu a fost solidar cu Republica Moldova atât cu mesaje, cât și cu acțiuni. Moldova aparține familiei europene. Moldova este țară europeană prin istoria sa, cultura, amplasarea geografică și tradițiile”, a spus președintele Parlamentului European.

Deputații au întâmpinat-o pe oficiala europeană cu aplauze. „Astăzi, prin dumneavoastră, Parlamentul European vorbește în Parlamentul Republicii Moldova. Este o onoare pentru noi și o recunoaștere a fermității cu care cetățenii noștri aleg calea europeană și valorile europene. Calea nu a fost scurtă, nici ușoară, însă Republica Moldova, prin puterea cetățenilor ei europeni în caracter și cu sprijinul constant al Uniunii Europene, a reușit să rămână pe drumul său spre familia europeană”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Recent, Roberta Metsola a spus într-un interviu pentru presa din România că Republica Moldova are nevoie de o atenție sporită întrucât, pe lângă faptul că este vulnerabilă din cauza frontierei cu Ucraina și a problemelor cu alimentarea cu electricitate, se confruntă cu o situație în care oricând o opoziție ostilă poate face pasul înainte.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.