Rezultatele anchetei de la Spitalul „V.Ignateco” vor fi făcute publice

Ministerul Sănătăţii prezintă astăzi, 7 august, rezultatele anchetei demarate pe marginea cazului de la Spitalul municipal pentru copii „Valentin Ignatenco” din capitală, transmite IPN.

Timp de aproape două săptămâni, o echipă de specialişti ai ministerului au investigat cazul de la Spitalul „Valentin Ignatenco” şi vor formula propuneri pentru a preveni situaţii similare pe viitor. În baza rezultatelor anchetei, va fi făcută o evaluare a necesităţii de ustensile medicale şi nu doar la acest spital, ci şi în altele din ţară.

Luni, 22 iulie, pe internet a apărut un filmuleţ în care medicii de la Spitalul pentru copii „V. Ignatenco” folosesc un burghiu industrial în timpul unei intervenţii chirurgicale. După apariţia imaginilor, premierul Iurie Leancă i-a solicitat ministrului sănătăţii să meargă la instituţie pentru a verifica starea lucrurilor. Atunci Andrei Usatâi a declarat că toate subdiviziunile secţiei de traumatologie şi instituţia sunt dotate cu echipament necesar, care nu prezintă niciun pericol pentru diagnosticarea sau tratamentul pacienţilor. Medicii susţin însă contrariul şi se aşteaptă că autorităţile se vor implica în dotarea spitalului cu utilaj medical adecvat. În caz contrar, spun că vor efectua doar intervenţiile urgente, în cazuri de fracturi deschise, pe celelalte le vor amâna pe cât este posibil.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.