Rezidenții parcurilor IT vor plăti un impozit unic de 7% din vânzări

Guvernul a aprobat un șir de amendamente la legislația în domeniul fiscal, în domeniul asigurărilor sociale și celor medicale obligatorii – în scopul creării condițiilor necesare pentru implementarea Legii cu privire la parcurile IT, transmite IPN.

Printre amendamentele aprobate este aplicarea unui impozit unic de 7% din veniturile obținute din vânzări pentru rezidenții parcurilor IT. Măsura, potrivit autorilor, va contribui la sporirea atractivității sectorului IT pentru investitorii locali și străini, dar și la accelerarea ritmului de dezvoltare și valorificare a potențialului acestei industrii.

Impozitul unic include: impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător; impozitul pe venit din salariu; contribuțiile de asigurări sociale; contribuțiile de asigurări medicale, taxele locale; impozitul pe bunurile imobiliare și taxa pentru folosirea drumurilor. Calcularea și raportarea impozitului unic se va efectua lunar de către rezidenții parcului IT, iar datele vor fi prezentate Serviciului Fiscal de Stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.