Reunirea legislatorilor de la Chişinău şi Tiraspol poate consolida încrederea reciprocă, expert OSCE
Reunirea reprezentanţilor instituţiilor legislative de pe cele două maluri ale Nistrului poate fi o modalitate utilă de consolidare a încrederii reciproce. De această părere este reprezentantul special al OSCE, Andrei Deşciţa, care şi-a încheiat vizita în Moldova, transmite Info-Prim Neo.
Potrivit unui comunicat de presă al Misiunii OSCE în Moldova, ambasadorul s-a întâlnit la Chişinău cu negociatorul principal din partea Moldovei, Eugen Carpov, iar la Tiraspol cu liderul transnistrean, Evghenii Şevciuk şi negociatorul principal din partea regiunii transnistrene, Nina Ştanski.
În comunicat se spune că ambasadorul, după ce a ascultat atent ambele părţi, constată că există o înţelegere comună în ce priveşte următoarele etape ale procesului de negocieri în formatul 5+2. „Am subliniat necesitatea de a veni la Lvov (Ucraina) cu o abordare pozitivă şi dorinţă de a obţine rezultate reale”, a spus Andrei Deşciţa.
Vizita reprezentantului special vine la două săptămâni de la prima vizită oficială a ministrului afacerilor externe al Ucrainei, Leonid Kojara, efectuată în Moldova în calitatea sa de preşedinte în exerciţiu al OSCE. Leonid Kojara a subliniat atunci că procesul de reglementare transnistreană este prioritatea cea mai mare a Preşedinţiei în exerciţiul a OSCE.