Reţinere cu implicarea ofiţerilor SIS

Un cetăţean străin, în vârstă de 35 ani, director al unei firme de alimentaţie publică din capitală, a fost reţinut în localul pe care îl administra, fiind bănuit de şantaj. În operaţiunea de reţinere au fost implicaţi şi ofiţeri ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, din informaţiile preliminare acumulate rezultă că persoana l-ar fi şantajat pe un conaţional de-al său, în vârstă de 63 ani, de la care a cerut 3500 de dolari pentru a-i reîntoarce actele de identitate pe care le-ar fi sustras anterior. În cadrul percheziţiilor la sediul firmei bănuitului, forţele de ordine au depistat şi ridicat mai multe copii de acte pe numele mai multor persoane străine, purtători electronici de informaţii, precum şi ştampile dubioase.

Bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi exortat în Izolatorul de Detenţie Preventivă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, fiind cercetat penal pentru şantaj, pentru care legea prevede închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani. Acţiunile de investigaţii speciale continuă în vederea identificării unor posibili complici în acest caz.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.