Rețea de traficanți destructurată de procurorii romani în cooperare cu autoritățile din Republica Moldova

Procurorii din România, în cooperare cu autoritățile din Republica Moldova, au anihilat un grup compus din infractori moldoveni, români și cu dublă cetățenie care au pus pe roate o afacere de transportare ilegală a migranţilor spre Europa de Vest. Migranții proveneau din ţări africane și asiatice și urmau traseul Grecia – Bulgaria – România – Ungaria – Austria sau Grecia – Bulgaria – Serbia, sau Croația – Ungaria – Austria, transmite IPN cu referință ziarulcomunitatea.ro.

Grupul de infractori a fost destructurat în cooperare cu autoritățile din Republica Moldova, fiind derulate mai multe percheziţii în ambele ţări. Într-o cauză penală privind constituirea unui grup infracțional, procurorii români au pus în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară în județele Ilfov și Dâmbovița. S-a constatat că pentru a-și realiza scopurile, membrii grupului infracțional au achiziționat autovehicule de mare capacitate. La percheziții au fost găsite mijloace de comunicații, înscrisuri, precum și alte probe. De la fiecare persoană transportată ilegal peste frontiere se percepeau sume între 3000 și 5000 de euro.

Relevând cooperarea organelor de drept din cele două state, sursa notează că în luna aprilie 2024, sub egida EUROJUST, a fost încheiat acordul de constituire a unei echipe comune de anchetă între autoritățile judiciare din România și din Republica Moldova în vederea documentării activității infracționale din care fac parte și cetățeni moldoveni. Prima acțiune comună de aplicare a 7 mandate de percheziție pe teritoriul României cu participarea reprezentanților autorităților judiciare din Republica Moldova, sprijinită de Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC), a avut loc două săptămâni în urmă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.