Republica Moldova este într-o situație de stabilitate și de pace, premier

Premierul Dorin Recean spune că Republica Moldova este într-o situație de stabilitate și pace. Iar Biroul de Reintegrare reușește să alinieze și stânga Nistrului la aceste obiective, transmite IPN.

Declarațiile au fost făcute în contextul unor afirmații ale liderilor din regiunea transnistreană cu privire la un presupus atentat „terorist” asupra liderului de la Tiraspol. Premierul spune că autoritățile constituționale nu au confirmarea acestor lucruri. Pericole de escaladare a situației în regiune nu există.

Dorin Recean a menționat că Guvernul are grijă să asigure stabilitatea și pacea, dar și să facă față provocărilor care încă mai sunt. Instituțiile publice au demonstrat că au capacitatea să intervină și să prevină orice tentativă de destabilizare, indiferent de care parte a Republicii Moldova este vorba, a mai spus premierul.

Administrația de la Tiraspol anunță că a dejucat o tentativă de atac terorist care l-ar fi vizat pe liderul transnistrean și pe familia acestuia. Negociatorul din partea Tiraspolului, Vitali Igantiev, a menționat că vor fi făcute demersuri către autoritățile ucrainene pentru explicații în legătură că pregătirea actului. Acesta a mai spus că se vor adresa și participanților formatului de negocieri 5+2 pentru a nu admite escaladări sau tensiuni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.