Spaţiile neadecvate de audiere a copiilor, legislaţia neclară şi audierile repetitive – sunt carenţele care mai persistă încă în justiţia juvenilă din Republica Moldova. Reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, experţi străini şi mai multe ONG-uri au discutat, în cadrul unei şedinţe de lucru, despre cooperarea intersectorială în domeniul investigării cazurilor copiilor victime sau martori ai abuzurilor sexuale şi ai crimelor grave.
Experţii Centrului de Dezvoltare Socială „MOVISIE” din Olanda, Bert Groen şi Nigel King, au încurajat Republica Moldova să preia expertiza internaţională şi să purceadă la schimbări în domeniul intervievării copiilor victime şi martori ai crimelor.
Reprezentanţii Ministerului Justiţie au subliniat că Strategia de Reformare a Sectorului Justiţiei (2011-2016) prevede acţiuni pentru o justiţie juvenilă prietenoasă copiilor, prin amenajarea în incinta instanţelor de judecată, a procuraturilor şi a comisariatelor de poliţie a spaţiilor destinate asistenţei şi audierii copiilor.
Şedinţa de lucru a fost organizată în cadrul proiectului „Intervievarea structurată a copiilor victime şi martori ai crimelor”. Proiectul este implementat în Republica Moldova, Letonia şi Bulgaria de către Centrul de Dezvoltare Socială „MOVISIE” din Olanda, cu sprijinul Fundaţiei OAK, în perioada 2012-2014.