Republica Moldova a mai cumpărat încă cinci mii de seturi de vaccin antirabic

Republica Moldova a mai cumpărat încă cinci mii de seturi de vaccin antirabic produs de o companie indiană, a anunțat Compania Națională de Asigurări în Medicină. Instituția a precizat că va aloca pentru vaccinuri 652 de mii de lei din fondul măsurilor de profilaxie, transmite IPN.

Acesta este cel de-al doilea lot de vaccin antirabic din anul curent. Este vorba despre cinci mii de seturi de vaccin. Preparatul a fost livrat miercuri, 11 septembrie, la Depozitul național de vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Vaccinul antirabic este indicat pentru prevenirea rabiei la copii și adulți, în calitate de imunizare primară. În Republica Moldova, imunizarea contra rabiei este gratuită, iar vaccinul administrat în timp util asigură un grad înalt de protecție.

Datele ANSP arată că în primele șase luni ale anului curent 1 225 de persoane au fost agresate de animale în municipiul Chișinău, în creștere cu 9,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Tot în prima jumătate a anului curent, Centrul Republican de Diagnostică Veterinară a examinat 55 de animale suspecte la rabie, virusul fiind detectat la șase dintre acestea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.