Reprezentaţi ai Parlamentului European vin la Chişinău pentru negocieri

Vicepreşedintele Parlamentului European, Jacek Protasiewicz, şi deputatul parlamentului european, Libor Roucek, vor face o vizită la Chişinău, duminică, 26 mai. Potrivit unui comunicat de presă remis de către Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova, scopul vizitei oficialilor europeni este de a negocia cu liderii Republicii Moldova modul de depăşire a crizei politice actuale, transmite IPN.

Europarlamentarii se vor întâlni luni, 27 mai, cu prim-ministrul desemnat, Iurie Leancă, şi cu alţi reprezentanţi ai fostei coaliţii de guvernare.

„Moldova are nevoie urgent de un guvern stabil şi pro-european pentru a consolida instituţiile democratice şi a continua reformele de care vor beneficia cetăţenii Republicii Moldova. Are nevoie de un guvern credibil pentru a proteja realizările din ultimii ani. Şi are nevoie de un guvern cu un mandat clar pentru a finaliza negocierile privind Acordul de Asociere şi pentru a pune în aplicare liberalizarea regimului de vize”, se menţionează în declaraţia comună a celor doi oficiali europeni.

Aceştia sunt de părere că imposibilitatea de a ajunge la un compromis politic poate avea repercusiuni grave asupra procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.