Reprezentantul societății civile, Serghei Ciobanu, afirmă că „a fost delapidatˮ de terenul pentru iaz în raionul Nisporeni, pe care l-a luat în arendă în 2016. Potrivit lui Serghei Ciobanu, după ce o persoană a încercat să îi ia ilegal iazul, prin intermediul Judecătoriei Ungheni, el a apelat la Curtea Supremă de Justiție pentru a-și proteja drepturile.
Serghei Ciobanu a afirmat că în anul 2016 a luat în arendă un iaz în raionul Nisporeni, a reabilitat zona, care era într-o stare precară, cu pământ gol, și-a luat angajamentul și a făcut iazul pe o suprafață de 20 de hectare, cu adâncimea de 5 metri. Peste un an, o persoană a venit cu solicitare să-l ia iazul, motivând că are nevoie de irigarea unui teren. Serghei Ciobanu a spus că a acceptat această propunere, dar a cerut restituirea tuturor banilor investiți în amenajarea iazului și a prezentat un document care confirmă toate cheltuielile efectuate. El a menționat că persoana a reacționat negativ și a promis că îi va lua terenul în orice caz.
„Prin intermediul Judecătoriei Ungheni m-au delapidat de iaz. Am investit o sumă de 10 milioane de lei care a fost împrumutată și de la prieteni, și de la moldoveni care m-au ajutat din străinătate, fiindcă am gândit că o să muncesc, o să investesc și o să aduc banii în țară. O să plătesc impozitele, salariul, pentru că avem și paznici, am tras lumină. În fine, când am ajuns la judecată am prezentat toate actele împreună cu avocatul, m-au tărăgănat. Am luptat foarte multˮ, a spus reprezentantul societății civile, într-o conferință de presă la IPN.
Serghei Ciobanu a comunicat că, după numeroase demersuri la Judecătoria Ungheni, Curtea de Apel, el a prezentat cazul său Curții Supreme de Justiție și acum așteaptă decizia instanței.
Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.