Reprezentanţii societăţii civile vor demara o campanie de informare a populaţiei

Reprezentanţii societăţii civile, reuniţi cu o lună în urmă în cadrul unei platforme întitulată „Pentru Europa”, vor întreprinde toamna viitoare o amplă campanie de informare a populaţiei despre beneficiile integrării europene. Anunţul a fost lansat de către preşedintele Centrului de resurse „Pro dialog”, Lilia Snegureac, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public Radio Moldova , transmite IPN.

Lilia Snegureac a precizat că în cadrul campaniei va fi exclusă orice propagandă electorală sau cu caracter politic. „Prin statutul lor organizaţiile neguvernamentale sunt apolitice. Faptul că vom demara campania de informare în perioada electorală este o coincidenţă. Această campanie era prevăzută mai demult, dar am amânat-o, deoarece este perioada vacanţelor şi timp canicular, iar oamenii nu vor sta să ne asculte pe aşa un timp”, a argumentat Snegureac.

Lilia Snegureac a mai spus că platforma „Pentru Europa” are drept obiectiv consolidarea opţiunii europene şi dezvoltarea democratică a Republicii Moldova, sprijinirea instituţiilor publice în atingerea obiectivului european, dar şi să monitorizeze modul în care implementează prevederile asumate.

Declaraţia de constituire a platformei “Pentru Europa” a fosta lansată la 30 iunie, iar până în timpul de faţă a fost semnată, potrivit lui Snegureac, de 52 de organizaţii neguvernamentale. Semnatarii şi-au propus să sprijine parcursul european al Republicii Moldova şi să monitorizeze implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE, semnat pe 27 iunie la Bruxelles.

Printre obiectivele Platformei „Pentru Europa” au mai fost incluse accelerarea reformelor, consolidarea statului de drept, asigurarea supremaţiei legii, combaterea corupţiei, asigurarea pluralismului politic şi a alegerilor libere, respectarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, sporirea siguranţei persoanei şi familiei, edificarea unei societăţi tolerante, asigurarea stabilităţii şi dezvoltării economice durabile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.