Reprezentanții politici în procesul de reglementare transnistreană s-au întrunit la Tiraspol

Punctele de înmatriculare din orașul Râbnița și Tiraspol (în care proprietarii mijloacelor de transport din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului vor putea obține plăcuțe cu numere neutre) urmează să fie dotate din punct de vedere tehnico-material. Pentru personalul ce va activa în aceste puncte urmează să fie organizate cursuri de perfecționare. Subiectul a fost discutat la întrevederea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului, Cristina Lesnic și Vitalii Ignatiev, care s-a desfășurat pe 2 iulie la Misiunii OSCE din Tiraspol, transmite IPN.

La ședință au participat și reprezentanții mediatorilor și ai observatorilor din cadrul formatului de negocieri 5+2. Printre subiectele discutate a fost și situația curentă în sfera telecomunicațiilor. Pe 28 iunie, la nivelul coordonatorilor grupurilor de lucru, a fost semnat planul „Privind implementarea prevederilor Deciziei protocolare „Cu privire la organizarea interacțiunii în domeniul telecomunicațiilor” din 25 noiembrie 2017, în corespundere cu prevederile Protocolului de la Roma, Italia, în perioada 29-30 mai 2018.

Biroul politici de reintegrare menționează într-un comunicat de presă că discuțiile s-au axat și pe potențialele mecanisme de import al medicamentelor în regiunea transnistreană și de achiziționare a preparatelor medicale pentru persoanele ce suferă de HIV/SIDA și de tuberculoză.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.