Reprezentanţii ministerelor justiţiei din Moldova şi România se vor întâlni de 2 ori pe an

Reprezentanţii ministerelor justiţiei din Republica Moldova şi România se vor întâlni de două ori pe an, în cadrul unui forum pentru justiţie. Anunţul a fost făcut marţi, 11 iunie, în cadrul unui briefing de presă susţinut la Chişinău de către ministrul moldovean al justiţiei, Oleg Efrim, şi omologul său român, Robert Cazanciuc, transmite IPN.

Robert Cazanciuc a menţionat că reforma justiţiei reprezintă o parte a unui efort de integrare europeană şi doar cu un sistem judiciar bine pus  la punct, cu oameni bine pregătiţi şi feriţi de tentaţii se poate discuta despre un proces de integrare real. „România are această experienţă din care ştie foarte bine că, fără un sistem judiciar performant, nu poţi să fii un partener egal cu celelalte state din Europa. Cred că împreună pot fi făcute lucruri importante”, a notat ministrul român.

Oficialul a mai spus că formatul forumului pentru justiţie presupune organizarea unor întruniri de două ori pe an. Prima va avea loc la nivel de şefi de instituţie şi a doua – la nivel de experţi. „Intenţia noastră este să ne întâlnim în prima parte a anului pentru a crea o viziune comună asupra unor lucruri, iar ulterior experţii să le pună în aplicare. Dorim ca, stând în jurul unei mese rotunde, să stăm în jurul unor idei, iar ulterior conducătorii de instituţii să poată colabora în mod direct”, a declarat Robert Cazanciuc.

Oleg Efrim a menţionat că în scurt timp înţelegerea atinsă urmează să fie confirmată prin semnarea actelor.

Ministrul justiţiei al României, Robert Cazanciuc, se află în vizită de lucru la Chişinău în perioada 10-11 iunie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.