Reparaţia drumurilor din capitală, în vizorul CNA

Ofiţerii CNA au ridicat de la sediul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie mai multe acte cu referire la proiectul de reparaţie a drumurilor „Genesis”, a anunţat şeful direcţiei, Igor Gamreţchi, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, transmite IPN.

Igor Gamreţchi a menţionat că vineri, 21 iunie, ofiţerii CNA au venit la direcţie cu o ordonanţă pentru a ridica actele de contabilitate şi actele de verificare a lucrărilor din cadrul proiectului. Au fost ridicate mai multe dosare şi s-a făcut proces-verbal pentru actele ridicate.

Solicitată de IPN, Angela Starinschi, ofiţer de presă la CNA, a confirmat că ofiţerii anticorupţie au efectuat percheziţii la biroul unui agent economic din capitală şi au ridicat mai multe acte de la Direcţia transport public şi căi de comunicaţie din municipiu.

„Agentul economic este acuzat de abuz în serviciu în gestionarea organizaţiei pe care o conduce, în interes material ori în alte interese personale. Acţiunea se pedepseşte cu amendă în mărime de la 150 la 400 de unităţi convenţionale sau cu închisoare până la 3 ani”, a precizat Angela Starinschi.

Obiectul investigaţiei îl constituie ilegalităţile depistate de ofiţerii CNA în procesul de reparaţie a mai multor străzi din capitală. Prejudiciul material prealabil adus municipalităţii ar fi de circa 8 milioane de lei. Angela Starinschi a mai adăugat că deocamdată nicio persoană nu are statut de bănuit sau învinuit.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.