Renato Usatîi: Pe data de 13 martie invit toți cetățenii la protest. Eu voi asigura transportul

Pe 13 martie liderul Partidului Nostru, Renato Usatîii, anunță o acțiune de protest la care sunt chemați toți cetățenii Republicii Moldova. Politicianul spune că protestul va fi organizat la Judecătoria Centru, acolo unde va fi examinată sesizarea privind reducerea retroactivă a tarifelor la gaz. Renato Usatîi spune că nu-și dorește să organizeze această acțiune de protest împreună cu alte formațiuni politice și spune că va asigura transportul tuturor cetățenilor din raioane care vor să ajungă la Chișinău pentru a-și manifesta nemulțumirea față de tarifele mari, notează IPN.

Renato Usatîi spune că a depus o sesizare în instanța de judecată încă în luna iulie 2023 privind reducerea tarifului la gaz. Potrivit politicianului, încă de atunci erau întrunite toate condițiile pentru a revizui în scădere tariful la gaz.


„Anterior Comisia Situații Excepționale a ridicat tarifele cu data din urmă, argumentând că prețul de achiziție a gazului a crescut peste 500 de euro pentru mia de metri cubi. Noi folosim exact argumentele lor. Încă în luna februarie a anului trecut, deja era situația propice pentru a procura gaz la preț redus, care permitea reducerea tarifului la 14 lei. Noi am folosit exact argumentele lor. Am depus sesizarea în luna iulie 2023, dar abia acum a fost numită data ședinței de judecată pentru 13 martie. Ei au tergiversat procesul și abia acum au numit data. Mai mult, ne-au mai spus că ședința nu va mai avea loc la judecătoria Râșcani, ci la Judecătoria Centru”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Rento Usatîii spune că pe 13 martie, atunci când a fost stabilită data ședinței de judecată, va fi organizată o amplă acțiune de protest, unde sunt invitați toți cetățenii nemulțumiți de tarifele mari și de situația social-economică din țară. Politicianul cere guvernării să nu încerce să blocheze buna desfășurare a protestului.

„Invit la acest protest toți cetățenii din Republica Moldova. Eu o să le asigur transport. Eu nu am nevoie de alte partide. Le-am promis cetățenilor că au dreptul să cunoască adevărul și drepturile lor vor fi apărate. De asta, la 13 martie va avea loc protestul promis de mine. Recomand guvernării să nu încerce să se joace cu noi. Pentru că noi de la judecată vom merge direct în birou la Dorin Recean ca actual prim-ministru și în calitate de președinte al Comisiei Situații Excepționale de atunci”, a mai spus liderul Partidului Nostru.

Ieri, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit un tarif de 14,47 lei, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaz. Noul tarif va intra în vigoare odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.