Renato Usatîi întruchipează lumea interlopă, deşi nu zic că este membrul acesteia, expert

Renato Usatîi întruchipează romantismul lumii interlope, iar socialiştii au promovat imaginea celui mai mare partid de opoziţie. Astfel explică expertul IDIS „Viitorul”, Corneliu Ciurea, rezultatele sondajului realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA, care scoate în fruntea topului  PPPN şi PSRM. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Când vorbim despre Renato Usatîi, se perpetuează acel model al politicienilor din lumea interlopă din anii 90. Nu este vorba doar de o nostalgie, dar de o speranţă. Nu zic că Renato Usatîi este membru al lumii interlope. Dar el a spus că o să vină şi o să-i pună la respect pe cei de la guvernare. Iar oamenii şi-au pus speranţele în el”, a explicat expertul.

Cât priveşte poziţia înaltă în sondaj a PSRM, Corneliu Ciurea crede că socialiştii au reuşit să-şi creeze imaginea celui mai puternic partid din opoziţie. Ciurea crede că relaţia PPPN şi PSR M va cădea peste o perioadă nu chiar lungă. „Actuala alianţă dintre Usatîi şi Dodon este o alianţă a unor inamici latenţi. Aceasta şi este partea diabolică a protestelor”, a punctat expertul.

Referindu-se la scăderea dramatică a poziţiei PLDM şi PDM, Corneliu Ciurea consideră că situaţia nu este atât de gravă, deşi imaginea acestor partide a suferit mult din cauza situaţiei din sistemul bancar. „Practica a arătat că în realitate aceste partide câştigau mai multe sufragii decât pronosticau sondajele. În cazul alegerilor anticipate, aceste două partide vor pune în funcţie resursele de care dispun şi vor recupera din imaginea pierdută”, a opinat expertul de la „Viitorul”.

Corneliu Ciurea a dat mai multe şanse şi pentru PPEM. „Iurie Leancă se află pe scaunul de rezervă. Oamenii aşteaptă să vină curat şi onest ca să-i salveze. Dacă nu va veni acel cineva, atunci acest segment de electorat va vota pentru partidului Leancă”, consideră expertul.

Corneliu Ciurea crede că menţinerea în top a PCRM şi PL se datorează păstrării unui anumit nucleu a acestor partide, dar care nu este sigur.

Potrivit unui nou sondaj al CBS-AXA, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare anticipate, în Parlament ar accede 8 formaţiuni: Partidul Politic „Partidul Nostru” şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (câte 22,8% voturi), Partidul Popular European din Moldova (9,9%), Partidul Comuniştilor (9,3%), Partidul Liberal (7,3%), Partidul Liberal Democrat (7,3%), formaţiunea care urmează să fie creată de Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” (7%) şi Partidul Democrat (6,8%),

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.